19 listopada 2018r. Imieniny: Elżbiety, Seweryny, Salomei
Gospodarz strony: Andrzej Dobrowolski     
 
 
 
 
   Starsze teksty
 
Bal we dworze w Chotyni - jak można się bawić

Czas Garwolina przedstawia treść otrzymanej reklamy hotelu z Chotyni, bo jest ciekawym, wartym odnotowania w kronice, zapisem możliwości tego karnawału. AD

                                                                      Szanowni Państwo! 
                                                        Dwór Chotynia serdecznie zaprasza na:
      
                                                 BAL WALENTYNKOWO – OSTATKOWY 
                                                                               199zł/os.
                                                                  
                                                           13.02.2010.(sobota) godz. 19:00
                                                 
                                      
                                                   WIECZÓR  PEŁEN  NIESPODZIANEK… 
                                             CO GODZINA LOSOWANIE BUTELKI WINA
                                      Z DWORSKIEJ PIWNICY  DLA UCZESTNIKÓW BALU!!!
                                         
                                                               godz. 19:00 - 19:30 / APERITIF

                                         CAVA BRUT-ARTE LATINO METODO TRADICIONAL
                             (wyborne katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną)

       - Tartinki - mini kanapeczki, na jasnym i ciemnym pieczywie, fantazyjnie dekorowane wędzonym
         łososiem, dworską szynka, kolorowymi pastami i pasztetem Szefa Kuchni

      - Koreczki - delikatne koreczki serowe zdobione piklami

                                                    godz. 19:30 / KOLACJA SERWOWANA 

                       - Łosoś marynowany w koniaku z sosem imbirowym, kolendrą i lubczykiem
                                            -  Pasztet z orzechami i śliwką na cumberlandzie

                                           Zupa - Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym

                                                                         Danie główne

                       - Pierś indyczki w migdałach z owocami - marynowana pierś w migdałach 
                                z dodatkiem świeżych owoców z sosem brzoskwiniowym

                                                                   Deser - Tiramisu szefa kuchni

                                                                              Bufet zimny
- Śledz garnirowany salsą i suszonymi pomidorami
- Avocado z krewetkami podane na aksamitnym sosie amerykańskim
- Carpaccio z polędwicy wołowej z płatami parmezanu i kaparami
- Jaja przepiórcze z czerwonym kawiorem
- Tatar z polędwicy wołowej
- Deski mięs pieczystych z piklami
- Terrina z selera z sosem tatarskim
- Galantyna z kurczaka pod sosem winnym
- Sałatka meksykańska z tuńczykiem
- Sałatka hawajska z ananasem
- Mix sałat prażonymi pestkami dyni

                                                                            Bufet deserowy

- Chotyńskie faworki i pączki przyprószone słodkim śniegiem
- Patery owoców ze słodkościami

                                                                                 Napoje

- Napoje gazowane i niegazowane bez ograniczeń
- Kawa i herbata serwowana całą noc
(wyselekcjonowane wina i alkohole płatne wg indywidualnego zamówienia)

info. 0 603-32-00-00
tel. (0-25) 684 83 33
fax. (0-25) 684-83-34
dwor@chotynia.pl
www.chotynia.pl
 

Autor reklamy Marta Król